Over mij

Hoi!

Mijn naam is Elke Struiwig. Ik ben IVF-arts en gedragscoach
In de praktijk zie ik dat het hebben van een actieve kinderwens veel stress kan opleveren bij patiënten.
Ze beginnen aan hun kinderwenstraject uit liefde en met volle enthousiasme, maar soms kan het lang duren voordat deze kinderwens wordt vervuld. Op dat moment kan het gebeuren dat stellen in een emotionele rollercoaster terecht komen die geregeerd wordt door de menstruele cyclus. Dit gebeurt meestal geleidelijk aan en voordat ze het weten, zitten ze middenin een chaotische situatie waarin het overzicht verloren lijkt te zijn geraakt. En dit terwijl ze dit van tevoren niet hadden kunnen voorzien.

Ik zie het kinderwenstraject als een grote berg die je gaat beklimmen. Je weet dat je richting de top moet, maar er is geen pad voor je uitgestippeld. Je kunt jouw oogkleppen opzetten en recht op jouw doel afgaan, maar dan is de kans groot dat je uitgeblust de top zal bereiken.
Dit zou het pad zijn, dat ik een aantal jaar geleden zelf had gekozen.
Wat ik nu verkies, is om het minder steil pad te nemen. Hierdoor heb je de tijd om te genieten en te kijken wat er allemaal om je heen gebeurt. Dus om ook een leven te hebben, naast het kinderwenstraject van jouw partner en jouzelf.
In de natuur is het namelijk niet zo dat diegene die het meeste afziet of de meeste tijd aan de kinderwens besteedt, ook daadwerkelijk zwanger zal worden.
Daarbij zal het kinderwenstraject jou geen energie opleveren zolang dit niet tot een positief resultaat leidt. Door natuurlijke selectie zit er een limiet op de zwangerschapskans die je elke maand hebt. Wat je kunt doen om jouw zwangerschapskans optimaal te benutten is om regelmatig gemeenschap te hebben in de vruchtbare periode en om een gezonde leefstijl na te streven. Met een gezonde leefstijl bedoel ik: inname van foliumzuur, niet roken, geen drugs nuttigen, alcoholgebruik beperken, streven naar een gezond gewicht, minimaal 30 minuten per dag matig-intensief bewegen en voldoende fruit en groenten eten.
Daarnaast denk ik dat het belangrijk is om tijdens het kinderwenstraject leuke activiteiten te ondernemen, en ook om goed voor jezelf en goed voor jouw partner te zorgen.

Mijn missie is om je te laten inzien:

  • dat je er alles aan doet om zwanger te worden
  • wat voor waardevol mens je bent
  • wat voor perfect lichaam je hebt
  • dat je lief voor jezelf mag zijn en dat je mag genieten van het leven

Als je graag gelijkgestemden wilt ontmoeten, kan dit in de Facebook-groep: ‘Vruchtbaar door het kinderwenstraject’. Daar ben ik ook te vinden, om met jullie van gedachten te wisselen en om jullie vragen te beantwoorden.

Ik wens je heel veel succes op je reis!

BIG nummer: 79924188501
Handelsnaam: Dokter Elke
KVK nummer: 82046921
BTW: NL003634307B98
Adres: Bernard de Wildestraat 636, 4827 EH Breda
Email: team@dokterelke.nl

 

Dokter Elke KvK 82046921 BTW: NL003634307B98 Bernard de Wildestraat 636, 4827EH Breda email: team@dokterelke.nl